Деси Добрева – умението да изправяш на крака зала 1 на НДК

Деси Добрева зашемети публиката си с невероятно шоу на 12-и ноември в емблематичната зала 1 на НДК. Деси беше в своя вихър и показа световно ниво на родна сцена.

Този път изненадите започнаха още с началото. С дълбоко поетичен текст и под авторската музика на Деси, на сцената акробатката Станислава Иванова изпълни танц, висяща на 27 метра от тавана. Деси се появи в бяло като същински ангел и запя… Тръпки като мравки те полазват и оставаш така до края на концерта… 28 песни, 2 незабравими часа в компанията на музика, танци и магия !

Достатъчни са само няколко щриха – невероятните музиканти от «Лудо Младо Бенд»; гайдарите от Българска Национална Гайдарска Асоциация, предвождани от Петър Янев – дъхът на публиката секна при появата на родопските гайди, които бяха толкова многобройни, че не оставиха място на сцената, и така разнолики – мъже, момчета, деца, девойки, обединени от едно – свирят в космически синхрон; виртуозният китарист Цветан Недялков от «Ку-Ку Бенд»; дуетът с Мими Николова «Замълчи, замълчи» от филма «Любимец 13»; шеметните изпълнения на танцова формация «Гераци» и балет «No Name», пъстрите фолклорни изпълнения на формация «Багри»; македонският виртуоз Джамбо Агушев и неговия оркестър – Горан Брегович би станал на крака, за да ги аплодира !

Абсолютно незабравимо беше появяването на феноменалния талант Мариус Куркински, който ни напомни, че честваме 100 години от рождението на Николай Хайтов с етюд-фрагмент от разказа «Засукан свят».


Деси се включи собственоръчно на рояла в «Лудо младо», а на върха на сюрпризите беше изсвирването с дъщеричката ѝ Алина на «Хей, мори Ружке». Много лично и крайно трогателно.

Всички присъстващи искрено се радваха, плакаха, танцуваха, смяха, ставаха на крака многократно, бяха същински светулки на повърхността на море в мрака с фенерчетата на мобилните си телефони по време на баладите.

Етно, фолклор, боса нова, джаз, реге, поп, рок, сърцераздирателни балади… дъжд от стилове в Зала 1. А хорото, което звучи в края на всеки концерт на Деси, тази вечер беше още по-дълго, гъвкаво, всеобхващащо и магнетично !

Благодарности за емоцията !

Share:

Leave a Reply